Tuesday, January 6, 2009

"Certificate de nastere" (Peter Brancoveanu)

Asa cum se pare ca v-am obisnuit nu prea am scris mai nimic la fotografiile expuse de mine pe aces blog, dar am fost impresionat de acest domn Peter Brancoveanu. S-a intamplat in fata Muzeului de Istorie şi Artă a Mun. Bucureşti (zona Universitate) unde m-a abordat spunandu-mi " Buna ziua, hadeti sa va fac celebru!" .... Am privit destul de sceptic invitatia dumnealui de a-i fotografia lucrarile pe care le avea expuse in curtea muzeului.

Ajunsi langa lucrari a inceput sa le prezinte...Pe langa icoanele pictate pe lemn cu rama in specificul zonei Sibiului, am fost impresionat de lucrarile pe ceramica si anume de cele realizate prin pictare in puncte.Stia cate puncte de culoare are fiecare lucrare in parte si uimitor....in loc de preturi erau afisate numarul de zile pe care le-a petrecut in a duce la bun sfarsit fiecare "certificat de nastere" (asa le numeste ...si pe buna dreptate...Cati dintre noi au stiut, stiu sau vor sti vreodata ce inseamna cu adevarat identitatea nationala?? )


Aceasta preocupare este transmisa de la o generatie la alta in familia domnului Brancoveanu.

Apoi am inceput sa povestim despre una alta...copilarie...simboluri romanesti....mitologie romaneasca...si tot asa pana cand am realizat ca nu facusem cunostinta. Asa am aflat si ca domnul Peter este inginer electro-tehnist. Am tinut in mana pentru prima data o carte despre simbolistica romaneasca...am fost emotionat!


Va multumesc domnule Peter Brancoveanu pt timpulpetrecut impreuna si pentru "certificatul de nastere" achizitionat (o ceramica pictata in puncte cu elemente treditionale din Muntenia - zona in care mi-am petrecut pot spune ...copilaria).

Va doresc succes cu lucrarile dumneavoastra si un an nou linistit!

PS: Cei interesati il pot contacta la peterbranco@yahoo.com si in curand va avea si un site personal

8 comments:

gba said...

bravos dle..
unde s-a intamplat asta? in buc???
f tare.

Marian Trasca said...

Yap .... in Buc! multam

Anonymous said...

super super! frumoase fotografii si frumoase 'certificate de nastere'

Marian Trasca said...

multam ;)

marius grozea said...

bine!

Marian Trasca said...

multumesc de trecere

Dara said...

eu l-am intalnit pe domnul Peter Brancoveanu astazi, 05 decembrie 2009, pe Bd. Aviatorilor, unde e un targ de sarbatori. Am cumparat 3 zile de munca - o ceramica superba pictata manual cu model de pe o bundita din Moldova. Lucrarile lui sunt ca un vis frumos. Il mai puteti gasi acolo si in perioada 18-24 decembrie 2009. Merita cu prisosinta sa il cautati

Anonymous said...

L-am gasit zilele astea la Targul de Craciun din parcul Kiseleff.
Sunt superbe farfuriile pictate si raportul calitate pret e ok..
(cam 100-150 ron/bucata)